Opmerking plaatsen
Profielfoto

The Walkers

Biografie

Actief sinds:

1963

Actief tot:

1989

Actief als:
Zingt in de taal:
Biografie:

1960
De Mosam Skiffle Group wint een talentenjacht op televisie. De groep bestaat uit Math Vrijens (zang, gitaar), Willy Beussen (gitaar, zang) Henry Nafzger (gitaar, zang), Jack Innemee (drums), Jean Innemee (contrabas, zang).

 

1963
Maddy Bleize sluit zich aan bij de Mosam Skiffle Group. De groep besluit daarop haar naam te veranderen in The Walkers. Het vijftal treedt op als dansorkest. De bezetting is dan als volgt: Math Vrijens (gitaar, zang), Fred Limpens (gitaar, trompet, zang) Pie Limpens (saxofoons), Maddy Bleize (accordeon, drums, zang), Jean Innemee (basgitaar, mondharmonica, zang). Het eerste optreden vond plaats op 29 juni 1963.

 

1967
The Walkers worden beroeps. De gebroeders Limpens verlaten de groep, evenals Math Vrijens. Zanger/gitarist Leo Steinbusch vervangt Fred, Hammy Lipsch vervangt Pie en Adrie Coenen vervangt Math Vrijens.

 

1968 – 1969
De groep treedt op in nachtclubs en dancings en begeleiden ook andere artiesten. Ze brengen een rock ’n roll-show rond de ‘Limburgse Elvis’ Maddy Bleize en een show met oorspronkelijke Griekse volksmuziek. Conny Peters treed toe als vervanger van Hammy Lipsch.

 

1970
Met ex-Walkers Fred Limpens als technicus neemt de groep het debuutalbum “Skiffle train” op. Van dat album werd een single uitgebracht (waarop het Indiaanse lutchy-fluitje is te horen), die wereldwijd bekend werd: “There’s no more corn on the Brasos”.

 

1971
De eerste single, “There’s no more corn on the Brasos” wordt een wereldhit en verkoopt meer dan een miljoen exemplaren. Ook opvolger “My darling Helena” doet het prima. Het album “My darling Helena” verschijnt.

 

1972
Adrie Coenen wordt vervangen door zanger/gitarist Rene Innemee.  Samen met de Zangeres Zonder Naam wordt de single “Mandolinen in Nicosia” opgenomen. Het nummer schiet naar de vierde plaats in de Top 40. Jean Innemee en Conny Peters produceren de plaat “Rue De La Paix” van Armand.

 

1973
“I adore her” komt niet verder dan de tipparde. “Dance of love” en” Taboo” doen het beter en bereiken respectievelijk de tiende en achtste plaats in de Top 40.

 

1974
Rene Innemee neemt op de meeste nummers de zang voor zijn rekening. “Oh lonesome me” en “Jack of diamond” komen tot halverwege de hitlijsten. “Drums of Bora Bora” behaalt een tipnotering. Het derde album, “Family reunion”, verschijnt.

 

1975
Jean en Conny krijgen het steeds drukker met hun artiestenburo Mosam Produkties (opgericht 1973). Jean Innemee laat zich daarom vervangen door John Coenen (basgitaar, gitaar, zang).

 

1976
De groep wordt uitgebreid met multi-instrumentalist Michel Nita. Het album “Silhouettes” verschijnt. Ook worden oude opnamen van de Mosam Skiffle Group op plaat gezet. De drie groepen The Walkers-Classics-Rainbow winnen met het lied “Vaan Eysde tot de Mookerhei” het eerste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Dit nummer werd geschreven door Jean Innemee en Bert Salden. Jean, Conny en Charly Prick starten samen met de 2 latere leden van Partner, Erwin Musper en Pierre Beckers de platenmaatschappij Marlstone in Borgharen. o.a. produceren Erwin en Pierre de Frank Boeijen groep (3 albums). Vanaf 1987 krijgt Marlstone een succesvol vervolg met Beppie Kraft en Conny Peters als directie. Successen met o.a. André Rieu, Deep River Quartet, Benny Neijman, Blue Diamonds, Anneke Grönloh. Daarnaast veel dialect productie’s met o.a. Beppie Kraft, Janse Bagge bend, Frans Theunisz, Carboon, Jack Vinders e.v.a.

 

1977
Maddy Bleize verlaat de groep. Zijn plek wordt ingenomen door Jan Franssen. Jean Innemee en Conny Peters vormen sinds 1976 met Henk Steijvers, Ben Erkens en journalist-tekstschrijver Jan Hendriks de groep Carboon. Zij brachten twee langspeelplaten uit, geschreven in de streektaal van Heerlen, over het Limburgse mijnwerkersleven “Witste nog koempel?” en “D’r letste koempel deet de lamp oet”. Vooral de eerste plaat werd een eclatant succes en scoorde goud (50.000 exempl.) Het was de eerste keer in de geschiedenis van Nederland dat een dialectproduktie met goud werd bekroond. Later (1994) nemen zij nog een album op over de bokkenrijders uit de 18de eeuw simpelweg “De bokkeriejers” genoemd en in 1999 verschijnt het album “Van heuëre zègke”, met liedjes over sagen en legenden.

 

1978
Conny Peters richt zich meer op het maken van productie’s voor andere artiesten en wordt opgevolgd door Floor Minnaert. De band behoort nog steeds tot de top van de orkesten van Nederland, maar evolueert steeds meer richting popgroep. Het zijn heuse professionals en zijn een veel geboekte band. Nooit heeft men een optreden moeten afzeggen… hoewel.. één keer… bijna..! The Walkers moesten een weekend lang spelen in Luxemburg. Op de zondagmiddag sloeg de verveling toe en besloten ze te gaan karten. Tijdens dit uitje werd Rene Innemee gestoken in een lip door een horzel. Met loeiende sirenes naar het ziekenhuis en Rene kon het podium niet meer op. Zelfs toen heeft de band nog gespeeld maar wel kortere sets, zonder Rene.

 

1979
De plaat “Pregnancy” komt uit. Jan Franssen verlaat daarna de groep.

 

1980
The Walkers verandert haar naam in The Press. The Press bestaat dan uit Rene Innemee, Michel Nita, Walter Nita, John Coenen, Floor Minnaert (toetsen, fluit, sax) en Willy Bronzwaer (drums). De eerste single van The Press, “I’m gonna shoot the D.J.”, is meteen een hit. Walter Nita speelde in die periode ook nog bij de Chaplin Band.

 

1981
Ook opvolger “Cantara Pepe” is een hit. Het album “Press Here” wordt uitgebracht.

 

1982
Rene Innemee brengt onder het pseudoniem Ray T. Jones het country-rock album “Dead or alive” uit. Walter Nita brengt enkele solosingles uit waarvan er drie in de periode 1982-1983 de tipparade halen.

 

1983
Het Press-album “Don’t loose the beat” verschijnt. Walter Nita treedt op met De Peers. Zowel Walter Nita als Jean Innemee werken mee aan de dialectplaat “Plat in de jaore tachtig”. Ray T. Jones brengt de CCR medley “Hey tonight” uit. Dit is ook het laatste jaar dat The Press bestaat.

 

1984
De groep Pepperbox (Conny Peters, Rene Innemee, Michel Nita, Jo Robeers, Peter Groenendal) die in 1982 is opgericht, brengt onder de naam Dance Dance nog twee single’s uit maar hanteren na korte tijd weer de naam The Walkers. Deze formatie bestaat dan uit Conny Peters, Rene Innemee, Michel Nita, Andre Smith en Loek van Heijster.

 

1985
Michel Nita, Walter Nita, Marianne Kowalcijck (ex-Pussycat), Gordon Smith, Conny Peters, vormen als neven projekt The Original D.T’s. Dit duurt tot 1987.

 

1987
Michel Nita richt de country formatie The Moonlight Riders op. Deze groep bestond in eerste instantie uit Michel Nita(git.,zang), Loek van Heijster (drums,zang), Conny Peters (toetsen, saxofoon, zang), Sjef Crijns (basgitaar), Jan ‘van Cep’ Roberts (steelgitaar), Jan Bernards (lead-gitaar). De laatste drie werden een tijd later opgevolgd door Ad Welten, Johan Janssen, Michael Hamane. Zij brengen twee albums uit, “Point of no return”en “Moondance”. In zeer korte tijd werden zij gezien als de nr. 1 country-band van Nederland. Ook het optreden op het Merrit Mountain Festival in Canada (70.000 bezoekers!) is het vermelden waard. Tevens werd het ontluikende talent Ilse de Lange door hun begeleid.

Het succes van Marlstone is de reden dat Michel en Conny in 1995 de groep verlaten. Deze wordt voortgezet onder de naam Cash on delivery.

1989
The Walkers worden opgeheven. In juli 1991 verschijnt het compilatie-album “The Best Of The Walkers” en het album met nieuwe opnamen “History” in 2000.

 

1992
René Innemee, Walter Nita en Arnaldo Ferrer slaan de handen ineen en vormen Lafayette, een cajun-formatie.Produktie: Jean InnemeeConny Peters en Michel Nita

 

1998
René Innemee maakt in 1998 met The Revival Band twee Creedence Clearwater Revival coveralbums.

 

1999
Jean Innemee en Maddy Bleize brengen met The Mosam Skiffle Train het album” Rent Party” uit.

 

2007
Zanger/componist Jean Innemee overlijdt 1 augustus op 69 jarige leeftijd.

 

2011
Dit jaar is er voor het eerst sinds het internet tijdperk een officiële website van The Walkers.

Over het leven van Jean Innemee is een documentaire gemaakt. Jean heeft een grote invloed gehad in de Limburgse popmuziek van vroeger en nu. Veel vrienden en collega-artiesten praten over de bijzondere momenten die ze met Jean beleefd hebben. De film van 55 minuten werd uitgezonden op L1-televisie.

 

Titel

Volgens Bert Salden

Tekst extra veld

THE WALKERS: TOONZETTEND VOOR DE LIMBURGSE POPMUZIEK

 

De Maastrichtse groep The Walkers zette in de jaren ’70 Limburg op de internationale muziekkaart. Niet alleen met 19 eigen hits, maar ook als ontdekkers van onder andere Partner en Pussycat. Twee Walkersleden zetten de Marlstone studio op en formeerden de groep Carboon. En meer.

 

Eind 1959 brachten Jean Innemee en drie vrienden enkele avonden per week musicerend door in een Maastrichtse gewelfde kelder, repeterend met een nieuwe band: The Mosam Skiffle Group. De groep won in 1960 de finale van een grote talentenjacht voor de televisie. Op de tweede plaats:.Maddy Bleize and his Comets, ook uit Maastricht.
Er volgde een plaatopname bij Phonogram (‘The day it all began’, hoewel het publiek vroeg naar ‘Does your chewing gum loose its flavour on the bedpost overnight?’). Er waren tal van tv-optredens en interviews. Toch zwichtte de groep na enkele jaren voor de voortdurende vraag naar meer ritmische nummers. Daarom kwam  er in 1964 een slagwerker: Maddy Bleize, de nummer 2 van de talentenjacht in 1960 bij en veranderde de naam in The Walkers.
Eerste bezetting: Fred Limpens (zang, gitaar, trompet), Leo Steinbush (trompet, basgitaar, gitaar), Maddy Bleize (drums, accordeon) en Hammy Lipsch (orgel). De groep kon nu, met drumstel, ook andere artiesten begeleiden en dansorkest spelen.
In 1967 werd de formatie beroeps, zonder Fred Limpens die The Cash oprichtte en een baan accepteerde als technicus bij platenmaatschappij Telstar. Adrie Coenen (zang, gitaar) verving hem. En zonder Hammy Lipsch, die weerd vervangen door Conny Peters (orgel, piano, saxofoon, fluit).  The Walkers brachten tijdens hun optredens een rock & rollshow rond de “Limburgse Elvis” Maddy Bleize en een show met oorspronkelijke Griekse volksmuziek en daarbij passende kleding. Het muzikantenvak was soms zwaar. Maandcontracten in Groningse en Amsterdamse nachtclubs (“heren stropdas en colbert verplicht”) vielen niet mee. Een optreden in een gewone dancing was een verademing. Gelukkig zette het succes daar snel door waardoor de nachtclubs niet meer nodig waren. The Walkers werden graag geziene muzikanten in Nederlands grote dancings.

 

HITS

 

Limburg had tot 1970 twee pophitgroepen gehad: The Sharons (“Turn on the coloured light”, 1967) en The Skope (“Be mine again”, 1968). De laatste groep, uit Valkenburg, trad op in aluminium pakken.
De zomerhit “In the summertime” van Mungo Jerry was voor Johnny Hoes aanleiding om ook iets op te nemen in die stijl. Fred Limpens attendeerde Hoes op zijn oude groep en onder zijn leiding namen de Walkers de langspeler “Skiffle Train” op. Het betekende de introductie van het Indiaanse lutchyfluitje, dat duidelijk hoorbaar is op de eerste single: “There’s no more corn on the Brasos.”
Felix Meurders introduceerde zijn streekgenoten uitvoerig op de radio en na een optreden in het programma Eddy Ready Go ging het hard: het plaatje bereikte de tweede plaats in de hitparade, maar in het buitenland was het succes nog groter: een eerste plaats in Brazilië, een tweede plaats in Luxemburg en ook in Frankrijk. En een tweede plaats in België, waar het lied verscheen op het Cardinal-label van Rocco Granata. Meer dan een miljoen exemplaren worden wereldwijd verkocht.
De opvolger, het Griekse “My darling Helena”, was opnieuw raak. Heel Europa danste weer de sirtaki en tal van gitaristen leerden in grote haast bouzoucki spelen. Er volgde een tweede langspeler, twee wat minder opvallende singles (“Who killed the fish” en “Sister Joanne”) en daarna weer enkele fikse reeks hits: “Taboo'”, “Dance of love” en niet te vergeten “Mandolinen  in Nicosia” met de Zangeres Zonder Naam.
In 1972 werd Adrie Coenen vervangen door René Innemee (ex-Fresh Garbage) en zijn rauwe stemgeluid leidde een nieuwe reeks hits in: “Oh lonesome me”, “Jack of Diamonds” en “Ramona te quiero”. In 1975 verliet Jean Innemee de groep en werd vervangen door John Coenen (ex-East Avenue, ex-Cash), in 1976 begon Leo Steinbush een café in Ulestraten (Walk-Inn) en werd opgevolgd door Michel Nita.

 

POPMUZIEK

 

Live behoorden The Walkers zeker tot de top van Nederland, als dansorkest. Maar de muzikanten gingen steeds meer in de richting van de popmuziek. Dat resulteerde in schitterend plaatmateriaal, dat helaas nooit de hitparade weet te halen. Liederen als “I’m sorry'”, “Rumour at the honky tonk” en “Trains” behoren tot de kostbare kleinoden van menig muziekverzamelaar. De elpee “Pregnancy” mag een hoogtepunt in de Nederlandse muziekhistorie worden genoemd. In 1978 werd Conny Peters opgevolgd door Floor Minnaert.
In 1980 werd de groep omgedoopt tot een popgroep: The Press: René Innemee (zang gitaar), Michel Nita (orgel, gitaar, trompet), Floor Minnaert (orgel, piano, saxofoon, fluit), John Coenen (basgitaar, zang), Walter Nita (zang, ex-Chaplin Band), Willy Bronzwaer (drums). Dat resulteerde in de hits “I’m gonna shoot the deejay” en “Cantara Pepe” en de lp “Press here”. René Innemee maakte ook soloplaten onder de naam Ray T Jones.
Later werd de groep Dance Dance opgericht, die na korte tijd weer de naam The Walkers hanteerde, nu bestaande uit Conny Peters, René Innemee, Michel Nita, André Smith en Loek van de Heyster (slagwerk).De groep nam alle oude successen opnieuw op bij Marlstone. In 1990 werd de groep opgeheven. Michel en Conny vormden later The Original D.T’s met Jef Crijns, Gordon Smith, Marjan Veldpaus en Loek van Heijster. Deze band ontwikkelde zich steeds meer tot countryband en veranderde haar naam daarom in The Moonlight Riders. De eerste formatie bestond uit Jan van Cep, Jan Bernards, Loek van Heijster, Michel Nita en Conny Peters, de tweede uit Johan Janssen, Ad Welten, Michawel Hamane, Michel Nita en Conny Peters.

INVLOEDEN

The Walkers waren in de jaren ’70 van grote invloed op de verbreiding van de popmuziek in Limburg. Het managementbureau van Jean Innemee en Conny Peters, Mosam Produkties begeleidde ook andere artiesten en introduceerde in de Telstarstudio artiesten als Opus, Windmill (later Partner), Sweet Reaction (later Pussycat) en Rainbow. Ook produceerden zij de eerste Armand-lp bij Telstar: “Rue de la Paix”, zeker zijn beste product. Conny Peters en Jean Innemee vormden ook in 1977 de groep Carboon met Ben Erkens, Henk Steijvers (later Janse Bagge Bend) en liedjesschrijver Jan Hendriks (soms bekend onder pseudoniem Luuc van Doorn), die twee dialectlp’s maakt over het mijnwerkersleven waarvan er één met goud wordt bekroond.
Jean Innemee, Conny Peters en de Partner-leden Erwin Musper en Pierre Beckers richtten in 1979 de Marlstone Studio op, het huis van onder andere de Janse Bagge Bend en de Frank Boeijen Groep en veel Limburgse artiesten. De apparatuur kwam van Telstar en het was deze opnameapparatuur waarop alle Walkershits waren vastgelegd.
De aandelen van Marlstone waren tot 2005 in handen van Conny Peters en Beppie Kraft. Anno nu is de studio eigendom van Jos Huysmans, Robert Loozen en Joep Servais. Marlstone neemt vooral Nederlands- en Belgisch-Limburgse artiesten op. Muzikanten die ooit in The Walkers speelden zijn tegenwoordig studiomuzikant zijn bij Marlstone. Michel Nita is er zelfs producer en Conny Peters maakt arrangementen.
John Coenen vormde later Taai Taai en treedt nu op als solist. René Innemee is de leidende kracht achter The Creedence Revival Band, die bestaat uit ex-Walkers en ex-Partnerleden. Muzikanten uit deze bands (vaak dezelfde) komen we ook tegen in de bands Fandango, Ouwe Leem en Johnny Walker.
The Walkers zijn nog regelmatig te horen op de radio, in de betere cd-winkels is een verzamelcd beschikbaar.

Bert Salden

Discografie koptekst

Deze discografie is nog niet compleet. We zijn er druk mee bezig! Momenteel zoek ik voor in mijn persoonlijke collectie nog 2 singles, namelijk: Mademoiselle Ninette en de single, samen opgenomen met Marah The End Of A Rainbow.

 

 

 

Kunt u mij hier aan helpen?

Bandbezetting

Naam:
 • Math Vrijens
Rol:
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1963-1967
Naam:
 • Fred Limpens
Rol:
 • Gitaar
 • Trompet
 • Zang
Van/tot:
 • 1963-1967
Naam:
 • Pie Limpens
Rol:
 • Saxofoon
Van/tot:
 • 1963-1967
Naam:
Rol:
 • Accordeon
 • Drums
 • Zang
Van/tot:
 • 1963-1977
Naam:
Rol:
 • Basgitaar
 • Mondharmonica
 • Zang
Van/tot:
 • 1963-1975
Naam:
 • Leo Steinbusch
Rol:
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1967-1976
Naam:
 • Hammy Lipsch
Rol:
 • Saxofoon
Van/tot:
 • 1967-1969
Naam:
 • Adrie Coenen
Rol:
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1967-1972
Naam:
Rol:
 • Saxofoon
 • Keyboard
Van/tot:
 • 1969-1978
Naam:
Rol:
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1972-1980
Naam:
Rol:
 • Basgitaar
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1975-1980
Naam:
Rol:
 • Blazer
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1976-1980
Naam:
 • Jan Franssen
Rol:
 • Drums
Van/tot:
 • 1977-1979
Naam:
 • Floor Minnaert
Rol:
 • Keyboard
 • Blazer
 • Zang
Van/tot:
 • 1978-1980
Naam:
Rol:
 • Keyboard
 • Saxofoon
 • Zang
Van/tot:
 • 1984-1989
Naam:
Rol:
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1984-1989
Naam:
Rol:
 • Blazer
 • Gitaar
 • Zang
Van/tot:
 • 1984-1989
Naam:
 • Loek van Heijster
Rol:
 • Drums
Van/tot:
 • 1984-1989
Naam:
 • Andre Smith
Rol:
 • Basgitaar
Van/tot:
 • 1984-1989

Laatst toegevoegd

Mogelijk gemaakt door: