Opmerking plaatsen
Profielfoto

John Coenen

Biografie

Geboortedatum:

8 oktober 1945

Geboorteplaats:
Actief sinds:

1962

Actief als:
Zingt in de taal:
Biografie:

Sinds 1962 loopt muziek als een rode draad door het leven van John Coenen. Hij begon als gitarist in het banjo-schoolorkest van de Aloysius Mulo te Maastricht, ging na het afronden van deze schoolperiode een half jaar varen op de Holland-Amerika Lijn en speelde daarna in de diverse rock en beat groepjes zoals The Centauris. Na enige jaren kwam hij als gitarist/bassist in de scene van de dans-en show orkesten en vervulde vervolgens zijn diensttijd in 1965/66 waarna hij zich nog serieuzer in de muziek verdiepte en ging spelen in het dansorkest ‘Kithara’ terwijl hij zijn inkomende verdiende bij ‘Radio en TV winkel Bemelmans’ en ‘Raakverlichting’. John maakte in 1971 al zijn eerste plaatjes met de band ‘East Avenue’.  Ze hebben nooit op het podium gestaan maar repeteerde veel in de Bredestraat te Maastricht en maakte 2 singels (Killroy was here, 1971 en Bad Song, 1972). East Avenue bestond toen uit Frans Slangen (blaasinstrumenten), Piet Volders (keyboard), Huub Huijnen (zang en gitaar en speelde later ook in Reach Out, Hot Shot en Parigi), Rene Schmidt (drums), Jef Ubachs (gitaar en speelde eerder ook in The Sharons), John Coenen (zang en basgitaar). Deze band ging na wat wisselingen later over in ‘The Cash’ en bestond in eerste instantie uit Jef Ubachs (gitaar), Huub Huijnen (zang, gitaar), Rene Schmidt (drums), Harry Geurts (ook bekend als Harry Holland op toetsen), John Coenen (basgitaar en zang). Zij namen de single ‘Virginia’ op in 1974.

 

John is geboren op 8 oktober 1945 in het witte vrouwenveld en kende zodoende Jean en Rene Innemee en kwam in augustus 1975 terecht bij The Walkers waardoor hij genoodzaakt was vanwege de drukke agenda zijn baan op te zeggen. Toen in 1980 de naam van The Walkers veranderde in The Press schreef John samen met Walter Nita het succesvolle nummer “Cantara Pepe”. Na de release van deze single volgde er meteen een tour van 3 maanden en stond dit nummer maar liefst 8 weken in de Nederlandse top 40 met als hoogste positie nummer 11 in week 34. Door onval kon John Coenen niet mee toeren en werd tijdelijk vervangen door Peter Groenendal.
The Press werkte ook aan een productie met Telly (Kojak) Savalas en John schreef voor hem het lied “Look what you’ve done to me”.

 

In 1982 besloot John Coenen uit The Press te stappen en ging de komende 3 jaar aan de slag bij Telstar als secretaris, A&R manager en medewerker uitgeverij. Na een invalbeurt bij de dialectgroep Fietsefreem die op zoek was naar een nieuwe gitarist/zanger bleef John sinds 1987 er 8 jaar bij spelen, zingen en liedjes schrijven. Door onmin op het gebied van teksten/liedjes te schrijven scheiden de wegen van John en Fietsefreem zich in 1994.

 

In 1996 gooide hij het roer om, schreef een hele serie nieuwe liedjes en startte samen met John Dams (van de Nachraove) het dialect zangduo Taai Taai. In 1998 was er een korte samenwerking met Fred Mays en starte ze samen de muziekstudio Pebble Music.

 

In Mei 2004 gaat John Coenen solo verder onder zijn eigen naam. Zijn eerste cd single verscheen “Alles Vergeve” en later zijn eerste solo-album “Danse & Feeste “. Hierna is John nog terug te vinden in diverse Limburgse projecten en in zijn eigen studio te Geulle ‘Long Shadow Music Studio’ die ook al bestaat sinds de jaren 80 waar hij o.a. zijn eigen project ‘SampleBrain’ produceerde.

Bands

Rol:

Bands

Rol:

Mogelijk gemaakt door: