Opmerking plaatsen
Profielfoto

The Revival Band

Biografie

Ook bekend als:

The Creedence Revival band
Rene Innemee and The Revival Band
Rene Innemee and The Creedence Revival band

Actief sinds:

1997

Actief tot:

2020

Actief als:
Waar:
Zingt in de taal:
Inspiratie:

John Fogerty
Creedence Clearwater Revival

Biografie:

Rene Innemee probeerde jaren, gezamenlijk met andere fans, vergeefs een concert van John Fogerty bij te wonen, maar iedere keer kwam er een kink in de kabel. Totdat ze op het idee kwamen om een ”alternatief” CCR/John Fogerty concert te organiseren in Maastricht. Mede gezien het feit dat de stem van Rene Innemee als twee druppels water lijkt op die van John Fogerty, had dit idee een goede kans van slagen. Ook de animo bij de muzikanten was groot. Het resultaat was overweldigend. Het eerste concert (14 maart 1998) was binnen 2 weken uitverkocht en werd binnen een maand nogmaals herhaald in de “Platte Zaol”. Ook dit concert was wederom uitverkocht. De afgelopen jaren speelde de band met grote regelmaat samen met grote namen uit de 60’s en 70’s. “The Sweet”, “The Fortunes”, “Slade”, “Mud”, Colin Blunstone & Rod Argent (“The Zombies”) en vele anderen.

om uiteenlopende redenen hebben er enkele persoonswisselingen plaatsgevonden maar de band heeft aan kwaliteit niet ingeboet.

 

De band bestond in eerste instantie uit Heinz Reumer (toetsen), Pierre Beckers (Bas), Rene Innemee (Gitaar, Zang), Berni Bovens (Drum), Bert Bessems (Gitaar). In deze bezetting werden de 2 cd’s in 98 en 99  opgenomen waarbij Heinz Reumer op de 2de cd werd vervangen door Conny Peters op toetsen en sax. Na deze 2de cd kwam in 2000 Peter Groenendal op toetsen.

 

In 2001 moest Bert Bessems een tijdje stoppen met muziek maken, daar hij voor z’n werk als vinoloog veel in het buitenland werkzaam was.  Daarom speelde Michael Hamane gitaar en zang t/m 2004. In 2005 kwam Bert Bessems weer terug en werd in 2012 vervangen door Marty Townsend. Marty verliet de band in juni 2017 omdat hij met zijn gezin voorgoed terug ging naar Amerika en werd toen vervangen door Jan Köhler.

 

Doordat Berni Bovens als sessie drummer werkte met veel artiesten werd hij af en toe vervangen door Ronald Jeurissen, Ron van Stratum, Robert Thomissen en Ab van Goor. In 2013 werd Berni vervangen door Ab van Goor. Na het overlijden van Pierre Beckers was het Jos Wijnands die bas speelde. Ook Bart Rademakers heeft wel eens toetsen gespeeld bij The Revival band.

 

Rene Innemee zou in begin 2021 wederom met Bert Bessems en Berni Bovens gaan samen spelen maar dit is er, door het overlijden van Rene Innemee, helaas niet meer van gekomen.

 

 

 

Titel

Overige leden

Overige leden

Marty Townsend:

Geboren in Bakersfield, Californië. Zijn muzikale opleiding heeft hij gevolgd en afgsloten aan de San Diego State University. Sinds het einde van de jaren 60 heeft hij een uitgebreide ervaring als muzikant opgebouwd, die allerlei aspecten beslaat: optreden, studio opnamen, componeren/schrijven, arrangeren, produceren en lesgeven. Muziekstijlen als rock, blues, jazz, R&B, country en bluegrass zijn hem verre van vreemd. Hij heeft, live en in de studio, samengewerkt met artiesten als Buck Owens’ Buckaroos, Marty Haggard (zoon van Merle), Lee Greenwood, Tony Joe White, Steve Perry (van Journey), Percy Sledge, Sonny Charles and the Checkmates. Hij heeft uitgebreid als leider getourd met Pressure Point (die in 1986 de halve finale bereikt hebben van de populaire Amerikaanse TV-show “Star Search”).
Sinds het einde van de jaren 80 woont en werkt Marty in België. Van 1990 t/m 1996 was hij muzikaal leider, producer en gitarist van de popularie Belgische act “Blue Blot”. Sinds zijn komst naar België heeft hij gewerkt met artiesten als Salvatore Adamo, Helmut Lotti, Mauranne, William Dunker, Tony O’Malley, Perry Rose, Ben Crabbe, Wim Opbrouck, Els Dottermans, Axl Peleman, Barbara Dex, Mama’s Jasje, Boogie Boy, Bart Herman, Dana Winner en vele, vele anderen. Sinds 2008 is hij de muzikale leider van het jaarlijkse RTL-programma “Televie”

 

Jan Köhler:

Jan is geboren in de Czech Republic, alwaar hij ook zijn muzikale opleiding genoot, tourt hij vanaf zijn 15e levensjaar met meerdere bands door Europa, met name Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg en Scandinavië, om zich in 1982 in Duitsland in de omgeving van Saarbrücken te vestigen. Na afronding van zijn studie aan het MGI (Münchner Gitarreninstitut) houdt hij zich hier vooral bezig met het produceren van lokale Duitse en Luxemburgse bands in zijn studio in Wadgassen en de gerenommeerde Linster Studios in Luxemburg. Zijn rust en bescheidenheid maken van hem tevens een hoog gewaardeerde gitaarleraar aan verschillende Duitse muziekscholen.

 

Michael Hamane:

Michael overleed na een lang ziekbed in juli 2019. Michael (Zanger, gitarist en muziekdocent) woonde en werkte een groot deel van zijn muzikale carrière in Zuid-Limburg.
Hij speelde in diverse bands, waaronder American Gypsy, Cash on Delivery, Moonlight Riders, The Mosam Skiffle Train en The Revival Band van Rene Innemee. Ook was hij sessiemuzikant bij platenmaatschappijen Pebble Music en Marlstone, waar hij samenwerkte met onder anderen Beppie Kraft en Connie Peters.

Hamane werd in 1951 geboren in Californië. Zijn eerste gitaar bemachtigde hij door zegeltjes te sparen bij een supermarkt. Hij speelde in meerdere orkestjes en formeerde met enkele jongens uit de buurt het Pasadena Ghetto Orchestra, dat jazz en blues speelde op straat en later in clubs.

Tijdens de Vietnamoorlog deserteerde hij uit het Amerikaanse leger. Hij vluchtte naar Europa en vestigde zich in Maastricht. Aanleiding voor zijn desertie was de aanval van het Amerikaanse leger op een schooltje in Vietnam waarbij veel kinderen de dood vonden, zo vertelde hij aan collega’s uit de Limburgse muziekwereld.

 

Limburgse muzikanten die ooit met Hamane hebben samengewerkt spreken van een groot verlies.

 

– De Maastrichtse gitarist en zanger Pie Houben (o.a. The Mosam Skiffle Train): „Michael was een aimabele man, die ongelooflijk goed gitaar kon spelen. Zelfs als hij een slechte dag had, was hij nog stukken beter dan alle muzikanten met wie hij samenspeelde.”

– Toetsenist en producer Erwin Musper: „Hij was bijzonder veelzijdig. Funk, rock of country, het kwam allemaal moeiteloos uit zijn vingers.”

– Volgens Franco Gori, fotograaf en drummer uit Roermond, speelde Hamane nooit een valse noot. „Hij heeft half Maastricht leren gitaarspelen en de lat hoog gelegd voor andere muzikanten. Een topmuzikant, die ook nog eens zeer sociaal was.”

 

Met dank aan Rob Cobben
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190730_00116584

Bandbezetting

Naam:
Rol:
 • Zanger, Gitarist
Van/tot:
 • 1997 - 2019
Naam:
Rol:
 • Bas, Zang
Van/tot:
 • 1997 - 2018
Naam:
Rol:
 • Gitaar, Zang
Van/tot:
 • 1997 t/m 2001 en 2005 t/m 2012
Naam:
 • Heinz Reumer
Rol:
 • Toetsen, Zang
Van/tot:
 • 1997 - 1999
Naam:
Rol:
 • Toetsen, Saxofoon, Zang
Van/tot:
 • 1999
Naam:
Rol:
 • Toetsen, Zang
Van/tot:
 • 2000 - 2019
Naam:
 • Michael Hamane
Rol:
 • Gitaar, Zang
Van/tot:
 • 2001 - 2004
Naam:
 • Marty Townsend
Rol:
 • Gitaar, Zang
Van/tot:
 • 2012 - 2017
Naam:
 • Jan Köhler
Rol:
 • Gitaar, Zang
Van/tot:
 • 2017 - 2019
Naam:
Rol:
 • Drums, Zang
Van/tot:
 • 1996 - 2012
Naam:
Rol:
 • Drums, Zang
Van/tot:
 • 2012 - 2017