Opmerking plaatsen
Profielfoto

Marlstone

Biografie

Naam
Ook bekend als:

Marlstone-Recordings
Marlstone-Music

Actief sinds:

1977

Actief als:
Biografie:

In 1977 richte Jean Innemee samen met Conny Peters, Charly Prick, Pierre Beckers en Erwin Musper platenmaatschappij Marlstone op, gevestigd in Kasteel Borgharen. Erwin Musper en Pierre Beckers produceren dan o.a. 3 albums van de Frank Boeijen groep en zijn vooral gericht op de ‘popmuziek’. Zij focussen zich door de jaren heen meer en meer  op hun eigen werk, bands en het produceren. Wat Marlstone tot dan uitbracht ging via het label ‘Killroy’. In 1984 verkoopt Erwin zijn aandeel in Marlstone. Ook Charly Prick en Pierre Beckers verlaten in die jaren Marlstone. Vanaf 1987 krijgt Marlstone een succesvol vervolg met Beppie Kraft en Conny Peters als directie binnen Marlstone-Recordings. Hieronder viel de uitgeverij ‘Peter Power’ (Peters, kraft) en zij boeken successen met o.a. Dick van Altena, André Rieu, Deep River Quartet, Blue Diamonds, Anneke Grönloh. Daarnaast doen ze ook veel dialect productie’s met o.a. Beppie Kraft, Janse Bagge Bend, Frans Theunisz, Carboon, Jack Vinders e.v.a.
Marlstone richt zich vanaf dan meer op de lokale/Limburgse markt. Er ontstond een Holding ‘Marlstone-Productions’ waaronder dan  de uitgeverij viel én Marlstone-recordings.

 

In het kasteel te Borgharen was er te weinig studioruimte waardoor er ruimte was bij-gehuurd in Lanaken. Deze situatie was niet meer werkbaar waardoor men besloot in 1999 te verhuizen vanuit Borgharen naar Bunde. Het kantoor was (eerder al) gevestigd aan de Lindenlaan en de studio in het oude gemeentehuis aan de Trichetrstraat.

 

Robert Loozen (liep sinds 1991 stage en later in loondienst bij Marlstone) nam in 2004 samen met Joep Servais en Jos Huysmans Marlstone over. Dat werd in 2014 Marlstone-Music en hanteerde toen als uitgeverij de naam ‘Dreistein ‘(Einstein was slim, en zij zijn met 3 personen). Ze verhuisden toen naar Ulestraten waar nu (anno 2022)  Marlstone nog steeds in handen is van Robert en Joep.

 

Marlstone-Events (ooit in handen van Jean Innemee, Guido Vreuls, Rene Innemee Rob knubben) viel destijds ook onder de holding Marlstone-Productions maar verhuisden later naar een andere locatie en ging verder onder de naam ‘Nr. Eins’ onder leiding van Rob Knubben.

Marlstone-Music is nog steeds gericht op de Limburgse markt omdat je dan kort bij de bron zit, terwijl de popwereld vraagt om grote investeringen met veel risico. Artiesten onder contract wordt steeds minder en het verhuren van de studioruimte neemt juist toe door de huidige marktwerking. Marlstone-Music heeft ondermeer succes gehad met de Benny Neijman cd ‘Trök nao blouwdörrep’ en nu (anno 2022) met de carnavalsverzamelaar “Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei” deel 29 (4 dubbel Cd met 80 liedjes).
Conny Peters is zo af en toe nog terug te vinden bij Marlstone, maar dan als arrangeur.

Vestigingsplaats(en):

Borgharen
Bunde
Ulestraten

Werkten ondermeer met:

Dick van Altena, André Rieu, Deep River Quartet, Blue Diamonds, Anneke Grönloh, Beppie Kraft, Janse Bagge Bend, Frans Theunisz, Carboon, Jack Vinders, Benny Neijman

Mogelijk gemaakt door: